March 30

Døende for sandheden II: Luis Medina

en flag
da flag
nl flag
zh flag
fr flag
de flag
it flag
ja flag
ko flag
pl flag
pt flag
ru flag
es flag
sv flag
tr flag
Listen to Article
Voiced by Amazon Polly

Hilsner Verden.

I dag skal vi diskutere mordet på Journalist Luis Manuel Medina. De oplysninger, der er tilgængelige for os om sagen, vi vil diskutere i dag, er begrænsede. Det har været vanskeligt at finde nogen kilder, der holder trit med undersøgelsen, eller mangel på det. Da det ikke kan vides, om Luis Medina blev myrdet på grund af det arbejde, han udsatte organiseret kriminalitet i sit område eller ej, ønskede vi at anerkende ham i vores døde whistleblower serie alligevel. Måske vil de, der er godt bekendt med de specifikke personer og organisationer, han udsatte, også være i stand til at bringe mere frem i lyset.

Den 14. februar 2017 blev 47-årige journalist og tv-station, Luis Manuel Medina af Dominkanske Republik, dræbt. I San Pedro de Macorís blev Medina skudt flere gange sammen med stationens manager, Leónidas Evangelista Martínez (60), som også døde på scenen. Deres sekretær Dayana García de Hernández, (33), overlevede at blive skudt i hovedet og i maven.

Medina var medlem af Círculo de Locutores Dominicanos (CLD), direktør for radiostationen, producent af Milenio Caliente-programmet, formand for Sammenslutningen af kandidater fra Universidad Central del Este og også den officielle annoncerer for Estrellas Orientales Baseball holdet. Han var meget populær for at diskutere emner, herunder korruption inden for retshåndhævelse, politik og virksomheder, også kaldet organiseret kriminalitet eller mafia.

Uafhængig journalistik har været genstand for ophidselse for politikere, og mange har modtaget trusler fra organiseret kriminalitet. Chikane, fysiske angreb og endog dødstrusler er almindelige for dem, der taler imod kriminalitet og politik. Flere brandkampe i San Pedro de Macorís 'Miramar sektor fandt sted i løbet af den tid.

Nogle historier hævder, at pistolmanden blev identificeret fra CCTV optagelser som 59-årige José Rodríguez, og blev derefter anset for at have myrdet Martinez og Medina. Andre rapporter siger, at to personer kom ind i studiet. Yderligere rapporter siger, at tre mænd blev anholdt, men ikke sigtet. Lokale medier rapporterede senere, at pistolmanden syntes at have handlet alene, kom ind i radiostationen, som er placeret inde i et indkøbscenter, og åbnede ild uden varsel. Skud og råben kan høres på levende foder, som blev skåret, da Medina stod op for at se, hvad der foregik, lige før hans død.

Politiet var hurtige til at sige, at de mener, at skyderiet var en personlig hævntogt, og ikke et angreb på journalistik. Da begivenheden fandt sted, rapporterede mange medier og journalister om deres bekymring for, at sagen ikke ville blive undersøgt, men snarere dækket af politiet, som det er sket mange gange før. Politiet har beskrevet deres mistænkte, Jose Rodriguez, som en voldelig narkoman, der var blevet deporteret fra USA... påstår, at hans familie har nægtet. Han døde under uklare omstændigheder. Rodriguez begik selvmord, ifølge politiet, som jagtede ham, efter at de mistænkte ham for at myrde de to journalister.

Men vidner siger, at Rodriguez blev dræbt under en skudkamp med politiet, der varede flere minutter, tæt på byens brandstation. Der er ikke givet oplysninger om, hvor mange skudsår Rodríguez havde haft. Selv om alle, der kendte ham, rapporterede, at han var en blid og høflig mand, hævdede Rodríguez 'familie senere, at han gik efter Medina og Martínez på grund af deres engagement i en angiveligt svigagtig jordordning, hvilket resulterede i et stort tab af penge til Rodríguez.

Main Stream Media Outlet, Hoy Digital hævder, at mystiske politi kilder har fortalt dem, at Martinez søn, Leonidas Antonio Evangelista Pijuán, ville have opnået ejerskab af Rodriguez jord efter at have købt det fra CEA. Da Rodriguez erfarede, at Martinez's ville blive ejere af den jord, han var ked af det og krævede, at Leo Martinez returnere de penge, Rodriguez havde investeret i ejendommen. Hoy Digital hævder også, at Garcia, der er blevet skudt flere gange, genvandt bevidstheden momentant og var i stand til at identificere skytten som Rodriguez, før hun besvimede igen.

* Bemærk: Disse påstande kunne ikke verificeres af nogen anden kilde, at vi var i stand til at finde. Timingen Hoy Digitals begivenheder fandt sted synes ikke at passe med andre rapporter fra andre nyheder sites.

10 af de 17 journalister myrdet i 2016 i Latinamerika arbejdede for radiostationer, sagde Journalister uden Grænser den 13. februar 2017 på World Radio Day, dagen før Medina og Martinez blev myrdet. I to af disse tilfælde blev de angrebet live i luften. I 2016 døde mere end 200 mennesker i hænderne på politiet i udenretslige drab, ifølge den nationale menneskerettighedskommission. Mere her.

Fausto Rosario, redaktøren af Acento, fortalte Guardian:

“Det udenretslige mord på mistænkte er meget almindeligt her. Og når dette sker, er undersøgelser lukket.”

Det er sådan, det går. Ligesom det her. Efter politiet var i stand til at plukke og myrde en let mistænkt. Vi ved, hvordan verden fungerer nu. Vi ved, at politiet altid er involveret i at dække over mafiaens hits. Vi ved, mafiaen styrer alt. Vi ved, at Luis Medina talte åbent og ærligt om den organiserede kriminalitet i hans land og meget mere, og det var også velkendt, at han havde mange fjender i politik og andre grene af mafiaen. Hans to børn er nu forældreløse, overladt til det system, der sandsynligvis dræbte hans far.

Der synes ikke at være nogen undersøgelse af Medina, men kun af Martinez/Rodriguez jordstriden. Med medierne fokuserer udelukkende på Martinez, og ingen spørgsmålstegn ved de andre mistænkte, eller undersøge sagen yderligere, Da mere end én person blev dræbt i løbet af dette, begge sider skal undersøges uden bias, eller der er ingen juridisk retfærdighed bliver gjort.

Medina er måske bare endnu en frihedskæmper, der dør for sandheden.

Et andet menneske slagtet uden lyd.

Flere dokumenter:

Download [67,38 KB]

UNESCO-rapport.


Tags: , ,
Copyright 2015. All rights reserved. See more at http://saianarchy.com

Posted 30/03/2019 by admin in category "Politics

Leave a Reply

Your email address will not be published.