March 30

Sterven voor de waarheid II: Luis Medina

en flag
da flag
nl flag
zh flag
fr flag
de flag
it flag
ja flag
ko flag
pl flag
pt flag
ru flag
es flag
sv flag
tr flag
Listen to Article
Voiced by Amazon Polly

Gegroet Wereld.

Vandaag bespreken we de moord op Journalist Luis Manuel Medina. De informatie waarover wij beschikken over de zaak die we vandaag zullen bespreken, is beperkt. Het is moeilijk geweest om bronnen te vinden die gelijke tred houden met het onderzoek, of gebrek daar. Omdat het niet bekend is of Luis Medina vermoord is vanwege het werk dat hij deed om de georganiseerde misdaad in zijn omgeving bloot te leggen of niet, wilden we hem toch erkennen in onze dode klokkenluiders serie. Misschien zullen degenen die goed bekend zijn met de specifieke mensen en organisaties die hij blootlegde ook meer aan het licht kunnen brengen.

Op 14 februari 2017 werd de 47-jarige journalist en omroep, Luis Manuel Medina van Domincaanse Republiek, gedood. Terwijl hij live videobeelden uitzendt via Facebook in de uitzendstudio van HICC 103.5, in San Pedro de Macorís, werd Medina meerdere malen neergeschoten, samen met de manager van het station, Leónidas Evangelista Martínez (60), die ook ter plaatse stierf. Hun secretaris Dayana García de Hernández, (33), overleefd te worden geschoten in het hoofd en in de maag.

Medina was lid van de Círculo de Locutores Dominicanos (CLD), directeur van het radiostation, producent van het Milenio Caliente programma, voorzitter van de Vereniging van Afgestudeerden van de Universidad Central de Este en ook de officiële omroeper van het Estrellas Orientales Baseball team. Hij was erg populair voor het bespreken van kwesties zoals corruptie binnen wetshandhaving, politiek en bedrijven AKA: georganiseerde misdaad of maffia.

Onafhankelijke journalistiek is het onderwerp van agitatie voor politici en velen hebben bedreigingen ontvangen van de georganiseerde misdaad. Intimidatie, fysieke aanvallen en zelfs doodsbedreigingen zijn gebruikelijk voor degenen die zich uitspreken tegen criminaliteit en politiek. Verschillende vuurgevechten in San Pedro de Macorís 'Miramar sector vonden plaats in die tijd.

Sommige verhalen beweren dat de schutter werd geïdentificeerd op CCTV-beelden als 59-jarige José Rodríguez, en werd verondersteld dat hij Martinez en Medina had vermoord. In andere rapporten staat dat twee personen de studio binnenkwamen. Er zijn drie mannen gearresteerd, maar niet aangeklaagd. Lokale media meldden later dat de schutter alleen leek te hebben gehandeld, het radiostation binnen te gaan, dat zich in een winkelcentrum bevindt, en het vuur opende zonder waarschuwing. Schoten en geschreeuw zijn te horen op de live feed, die werd gesneden toen Medina opstond om te zien wat er gebeurde, vlak voor zijn dood.

De politie zei snel dat ze dachten dat de schietpartij een persoonlijke vendetta was, en niet een aanval op journalistiek. Toen de gebeurtenis plaatsvond, meldden veel media en journalisten hun bezorgdheid dat de zaak niet zou worden onderzocht, maar eerder door de politie zou worden verdoederd, zoals al vele malen eerder is gebeurd. De politie heeft hun verdachte, Jose Rodriguez, beschreven als een gewelddadige drugsverslaafde die uit de VS was gedeporteerd... beweert dat zijn familie heeft ontkend. Hij stierf onder onduidelijke omstandigheden. Rodriguez pleegde zelfmoord, volgens de politie, die hem achtervolgde, nadat ze hem verdacht hadden voor de moord op de twee verslaggevers.

Echter, getuigen zeggen dat Rodriguez werd gedood tijdens een vuurgevecht met de politie, dat duurde enkele minuten, dicht bij de brandweerkazerne van de stad. Er is geen informatie gegeven over hoeveel kogelwonden Rodríguez had opgelopen. Hoewel iedereen die hem kende melden dat hij een zachtaardige en beleefde man was, beweerde de familie van Rodríguez later dat hij achter Medina en Martínez aanging vanwege hun betrokkenheid bij een zogenaamd frauduleus landplan, wat resulteerde in een groot verlies van geld voor Rodríguez.

Main Stream Media Outlet, Hoy Digital beweert dat mysterieuze politiebronnen hen hebben verteld dat Martinez's zoon, Leonidas Antonio Evangelista Pijuán, eigendom van Rodriguez grond zou hebben verkregen na het kopen van de CEA. Toen Rodriguez hoorde dat de Martinez's eigenaar van het land zouden worden, was hij boos en eiste dat Leo Martinez het geld teruggaf dat Rodriguez had geïnvesteerd in het pand. Hoy Digital beweert ook dat Garcia, meerdere malen zijn neergeschoten, herwonnen het bewustzijn tijdelijk en was in staat om de schutter te identificeren als Rodriguez, voordat ze weer flauwviel.

* Opmerking: Deze claims konden niet worden geverifieerd door een andere bron, die we konden vinden. De timing Hoy Digitals gebeurtenissen vonden plaats lijken niet te passen met andere rapporten van andere nieuwssites.

10 van de 17 journalisten vermoord in 2016 in Latijns-Amerika werkten voor radiostations, aldus Reporters Without Borders op 13 februari 2017 op World Radio Day, de dag voordat Medina en Martinez werden vermoord. In twee van die gevallen werden ze live op de lucht aangevallen. In 2016 stierven meer dan 200 mensen door de politie bij buitengerechtelijke moorden, volgens de Nationale Commissie voor de Rechten van de Mens. Meer hier.

Fausto Rosario, de redacteur van de Acento, vertelde de Guardian:

“De buitengerechtelijke moord op verdachten is hier heel gebruikelijk. En wanneer dit gebeurt, worden de onderzoeken gesloten.”

Dit is hoe het gaat... net als deze. Nadat de politie in staat was om een gemakkelijke verdachte te kiezen en te vermoorden. We weten nu hoe deze wereld werkt. We weten dat de politie altijd betrokken is bij het verbergen van de aanslagen van de maffia. We weten dat de maffia alles runt. We weten dat Luis Medina openlijk en eerlijk sprak over de georganiseerde misdaad in zijn land, en nog veel meer, en het was ook bekend dat hij veel vijanden had in de politiek en andere takken van de maffia. Zijn twee kinderen zijn nu wezen, overgelaten aan de genade van het systeem dat waarschijnlijk zijn vader doodde.

Er lijkt geen onderzoek te zijn naar Medina, maar alleen naar het Martinez/Rodriguez landgeschil. Met de media alleen gericht op Martinez, en niemand ondervraagt de andere verdachten, of het onderzoeken van de zaak verder, Aangezien meer dan één persoon werd gedood tijdens deze, beide partijen moeten worden onderzocht zonder vooroordeel, of er is geen juridische rechtvaardigheid wordt gedaan.

Medina is misschien gewoon een vrijheidsstrijder die sterft voor de waarheid.

Een ander mens afgeslacht zonder geluid.

Meer documenten:

Downloaden [67,38 KB]

UNESCO Verslag.


Tags: , ,
Copyright 2015. All rights reserved. See more at http://saianarchy.com

Posted 30/03/2019 by admin in category "Politics

Leave a Reply

Your email address will not be published.